sâmbătă, 18 iunie 2011


Ai citit multe articole cu sfaturi de stil și ai înțeles ce și cum să faci pentru a te îmbrăca cu stil. Încet încet, comunitatea de stil începe să se extindă și apar băieți care se îmbracă absolut fabulos.
De fapt am dat de poza lui David de la DavidBirtas.ro, unde a pus de puțină vreme câteva ținute de stil. Așa că m-am hotărât să comentez câteva dintre ele (cu permisiunea lui, evident).
Ținuta de mai sus este una extrem de interesantă, pe care rar ai ocazia să o vezi pe stradă.
Voi face un lucru extrem de simplu, pentru ca tu să o înțelegi cât mai bine. Voi ”sparge în bucăți” ținuta în elementele componente, le voi analiza pe fiecare, iar apoi le punem la loc una câte una. La sfârșit voi discuta și de aspectul financiar (să vedem cât ar costa o asemenea ținută).

Ținuta lui David este compusă din:
- sacou sport roșu cu revere negre
- tricou alb simplu
- pantaloni chino gri
- teniși roșu cu alb
- două pandantive
- curea
- (merită să menționăm și frizura care i se potrivește de minute formei feței sale)
Bun, să le luăm pe rând pe fiecare. Începem cu piesa de rezistență: sacoul sport roșu.
Nu trebuie să te uiți atent pentru a vedea că acest sacou est unul de calitate – e evident. Dacă vrei să investești într-un sacou sport, nu cumpăra ceva ieftin. Un sacou făcut în mare parte sau în totalitate din poliester sau unul care are multe fire descusute e o alegere foarte proastă.
Când cumperi peise vestimentare e bine să te uiți cât mai atent la cusătură. Nu trebuie să fii expert în domeniu pentru a distinge o cusătură de calitate de una proastă.
Bun, să mergem mai departe. Deoarece roșul este unul aprins, pantalonii era obligatioru să fie fie negri fie gri. O culoare aprinsă ar fi complicat lucrurile și ar fi distras atenția privitorului de la sacou.
Ne îndreptăm privirea spre partea inferioară a ținutei. Vedem că tenișii se asortează cu sacoul. Aici depinde de tine dacă vrei să faci această asortare. Pentru mulți dintre noi, să adaugi și mai mult roșu ar putea fi prea mult. (Nu și pentru David. :) )
Ultima piesă vestimentară este tricoul. Aici lucrurile sunt simple, tricoul este unul alb, simplu și merge foarte bine cu sacoul. Moda casual ne permite să purtăm sacou sport atât cu cămăși cât și cu tricouri.
Să observăm un lucru înainte să trecem la accesorii: în afară de roșu, în ținută nu avem decât alb, negru și gri. Acestea trei merg atât între ele cât și cu orice culoare (albastru, galben, mov etc.).
Ele au rolul de a ”tempera” ținuta și le poți folosi oricât de mult. Nu se va pune (aproape) niciodată problema de a ”abuza” de alb, negru sau orice nunață de gri.
Au mai rămas accesoriile. Observi că David are nu unul ci două pandantive? Cu siguranță vrea să aibă un cuvânt greu de spus vizavi de imaginea sa personală.
Hai să vedem ce accesorii merg cu sacourile sport:
- cravate
- pălării
- inele casual
- pandantive (ca cele din imaginea de mai sus)
- eșarfe
- ceasuri
- brățări de argint
- butoni (pentru aceștia ai nevoie de o cămașă cu manșete franțuzești)
- batiste de buzunar
- ochelari de soare
Ce accesorii NU merg cu sacourile sport?
- brățările din piele
- geanțile de umăr pentru bărbați (optează pentru serviete sau mape)
Cât costă?
Aici e partea interesantă. Sigur, reacția inițială a oricui vede această ținută este să creadă că e una scumpă.
Însă nu e nici pe departe așa. Acum că am dezasamblat ținuta, ne dăm seama mult mai bine cât valorează.
Sacoul sport e într-adevăr unul scump (și de calitate!). Probabil costă la momentul scrierii acestui articol undeva la 450 de lei.
Însă restul peiselor vestimentare nu sunt deloc scumpe.
Avem pantalonii chino care costă cât opereche de blugi (să zicem 120 de lei)…
Tenșii care, ideal ar trebui să fie și ei de calitate. Niște teniși Converse pot ajunge la 200 de lei însă nu e obligatoriu să mergi pe acea firmă. Să zicem 120 de lei tenișii.
Tricoul alb: 25 de lei maxim.
Pandantivele: 20 de lei amândouă (poate mai puțin).
Curea: 50 de lei (poți renunța la ea dacă pantalonii stau faorte bine pe tine)
Total: 785 de lei, o estimare relativ pesimistă (iar peste jumătate din această sumă este reprezentată de costul sacoului)
Sigur, nu trebuie uitat că, în momentul în care ai mai multe ținute, le poți combina între ele pentru a obține altele noi. Deci nu înseamnă că dacă vrei să ai 5 ținute cu stil, trebuie să scoți din buzunar 5 X 800 de lei.
Cam asta a fost. Ce părere ai de ținută? Dar de estimarea mea vizavi de cât costă? Te-ar ajuta alte articole în care să comentez ținute?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...